Krbový ventilátor Vents KAM 150

Krbový ventilátor  Vents KAM 150

Krbový ventilátor Vents KAM 150

Krbový ventilátor KAM 150 je určen k rozvádění teplého vzduchu z topeniště krbu do obytných prostor. Vybaven tepelně a akusticky izolovaným ventilátorem, s regulovatelným termostatem v rozpětí teploty 0 - 90°C, pro potrubí průměru 150 mm.

...Více

Výrobce: Vents

Číslo zboží: 5450

Dostupnost hlavní sklad:

  • Skladem

4 689 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání
příloha Krbový ventilátor Vents KAM 150

Krbový ventilátor Vents KAM 150 je určen k rozvádění teplého vzduchu ze svodu nad topeništěm krbu do dalších obytných místností. Krbový ventilátor je vybaven tepelně a akusticky izolovaným ventilátorem, který je oddělený od oběžného kola, které vhání vzduch do ventilačního potrubí. Ventilátor je vybaven termostatem (černé kolečko na tělese ventilátoru), který při zjištění teplého vzduchu ve ventilačním rozvodu, ventilátor sám zapne. Při ukončení topení (už nepřichází teplý vzduch) se ventilátor zase sám vypne. Tento termostat je regulovatelný, tzn. lze seřídit teplotu, při které se má ventilátor zapínat/vypínat. V praxi to potom funguje takto: zatopíme v krbu, po chvilce se ventilátor sám zapne, protože k němu dorazil teplý vzduch. Jakmile oheň v krbu vyhasne, tak termostat na ventilátoru ventilátor úplně vypne. Doporučujeme dokoupit regulátor otáček, kterým lze měnit otáčky krbového ventilátoru dle požadavků. Přes den máme otáčky nastaveny na vyšší a pokud jdeme spát, tak je můžeme ztlumit. Regulátorem lze snížit otáčky i v případě, že do dalších místností nepřichází dostatečně horký vzduch, protože většími otáčkami dochází k nadměrnému ochlazování krbové vložky, což může mít i za následek špatného hoření. Pro zamezení víření prachu a nebo když chcete chránit ventilátor před vnikem nečistot, doporučujeme vybírat i z naší nabídky filtrů ke krbovým ventilátorům. 

 

Popis : Skříň ventilátoru je vyrobena z pozinkované oceli s tepelně-a zvukově-izolačním materiálem nehořlavé minerální vlny. Ventilátor je vybaven otvory pro vzduch cirkulující a chlazení motoru. Ventilátor je vybaven termostatem, se kterým můžete nastavit teplotu, při které se bude zapínat a vypínat. Ventilátoru lze nastavit od 0 ° C až +90 ° C v závislosti na teplotě, který je vytvořen ve výměníku tepla pláště krbu. Krbové ventilátory jsou navrženy pro připojení k kruhové potrubí. Ventilátor může být montován v jakékoliv poloze, ale musí brát v úvahu směr proudění vzduchu (uvedeno na ventilátoru ). Také je potřeba zajistit přístup pro servis ventilátoru. Skrytý potrubní systém s nucenou distribuci teplého vzduchu v prostorách, ušetříte skladovací prostor svého domova.

Technické parametry KAM 150  průměr 150mm

· Napájecí napětí  230V/50Hz  
· Vzdušný výkon  520 m3/h  
· Krytí výrobku  IP20    
· Příkon   115 W    
· Třída izolace  I    
· Akust.tlak (dB(A)3m) 42     
· Pracovní teplota -20 až +150°C  
· Regulace °C  0 ÷ 90  


Parametry

Průměr
Ø 150 mm
Průtok vzduchu
520 m³/h
Kuličková ložiska
ano
Teplota max.
150 °C
Otáčky
1280 ot./min
Statický tlak
237 Pa
Akustický hluk
42 dB/3m
Krytí
IP X2
Příkon
115 W
Jmenovitý proud
0.84 A
Váha
5.70 kg
Materiál
kov
Typová řada
KAM

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání